Informe sobre la Presidència Espanyola de la UE de Drets LGTBI+

Informe sobre la Presidència Espanyola de la UE de Drets LGTBI+

Un informe recent elaborat per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més (FELGTBI+) analitza la tasca de la presidència espanyola de la Unió Europea pel que fa als drets LGTBI+. Tot i que es reconeix un avenç positiu, també s’assenyala que es podrien haver fet més esforços per avançar en aquest àmbit durant el semestre de presidència espanyola.

D’acord amb l’informe, la presidència espanyola va contribuir de manera favorable a la creació d’un marc internacional pro drets LGTBI+ a Europa, cosa que podria influir positivament en l’adopció de polítiques antidiscriminació a països on estan menys desenvolupades.

Tot i això, es destaca la necessitat de continuar treballant en aquest àmbit, especialment davant la preocupació per la successió de països amb polítiques anti-LGTBI+ en la presidència del Consell de la UE. Es fa una crida a votar a les eleccions per mantenir una majoria progressista que defensi els drets i llibertats a la Unió Europea.

L’informe identifica àrees en què la tasca de la presidència espanyola podria haver estat millorable, com en la negociació sobre delictes i discursos d’odi, la proposta de reglament sobre filiació, i la impulsió de la Proposta de Directiva del Consell del 2008 per aplicar el principi d’igualtat de tracte.

Pel que fa a accions positives, es destaca la signatura de la declaració “Avançant els drets LGTBIQ a Europa”, que va expressar un ferm rebuig a l’odi i la discriminació contra la comunitat LGTBI+. A més, es ressalta la importància de continuar promovent la igualtat de gènere, la inclusió i la protecció de la diversitat sexual i de gènere en totes les polítiques de la UE.

L’informe conclou emfatitzant la necessitat que la societat civil continuï vigilant per evitar retrocessos en els drets aconseguits i per impulsar la Unió Europea en l’avenç dels drets de totes les persones, incloses les minories, en línia amb els valors de la UE.

Any Temàtic de la Federació Estatal LGTBI+: Educació

La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més (FELGTBI+) ha anunciat que dedicarà el seu any temàtic a l’Educació, amb l’objectiu d’exigir el compliment de les polítiques antidiscriminació previstes a la legislació vigent.

El coordinador d’Educació de la Federació, David Armenteros, ha assenyalat que un dels principals objectius serà treballar per eliminar qualsevol restricció de la llibertat d’expressió i de càtedra dels docents associada al veto parental, considerant-ho un intent de censurar la diversitat sexual, de gènere i familiar als centres educatius.

Durant aquest any temàtic, es treballarà en la promoció de l’educació en diversitat en tots els àmbits de la societat, així com en l’eliminació i el qüestionament dels discursos d’odi als centres formatius.

La Federació també reclama la inclusió de les famílies LGTBI+ a les agendes escolars, la implementació de continguts relacionats amb la diversitat afectivosexual en els currículums educatius, i el suport actiu als grups estudiantils LGTBI+.

A més, se sol·licita la creació d’unitats i referents d’atenció a la diversitat sexual, de gènere i familiar als centres educatius, així com la impartició de formació contínua en diversitat sexual, de gènere i familiar per al professorat i la resta del personal educatiu.

Comunicació Inclusiva a l’Empresa segons la Federació Estatal LGTBI+

Segons la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més (FELGTBI+), una comunicació inclusiva a l’empresa és fonamental per detectar i superar biaixos i prejudicis que puguin estar generant espais poc segurs per al talent LGTBI+.

Niurka Gibaja, vocal d’Empreses de la Federació, destaca que aplicar una comunicació respectuosa pot ajudar a superar barreres i permetre que aflori el talent LGTBI+. Assenyala que moltes persones del col·lectiu no es visibilitzen a l’entorn laboral per no considerar-ho segur.

La Federació dóna suport a les empreses a través de programes com EMIDIS i Yes, we trans, acompanyant-les en la gestió de la diversitat afectivosexual, familiar i de gènere. Es destaca la importància de generar entorns segurs mitjançant un tracte inclusiu i el rebuig actiu a l’odi.

Noticia Plataforma de Voluntariado de España “Europa respeta los derechos LGTBI”

Descobreix ara la pàgina web de Rainbow Telecom, el teu centre d’operacions per a telecomunicacions inclusives i compromeses amb el col·lectiu LGTBI+.