Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

Commemorant aquest Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

Cada 17 de maig, el món s’uneix per commemorar el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, una data dedicada a la conscienciació sobre els abusos i la discriminació enfrontats per persones homosexuals, transsexuals i bisexuals a tot el món.

 

Definint l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

  • Homofòbia: La intolerància cap a persones que tenen atracció per altres del mateix gènere. Tot i els avenços, l’homofòbia persisteix a la societat, amb casos de violència i discriminació.
  • Transfòbia: La intolerància cap a persones que s’identifiquen amb un gènere diferent de l’assignat en néixer. A mesura que el moviment LGTBIQ+ creix, les persones transgèneres demanen respecte i reconeixement dels seus drets.
  • Bifòbia: la intolerància envers persones atretes per més dun gènere. Tot i la diversitat sexual, la bisexualitat sovint enfronta estigmatització i discriminació.

 

Per què Celebrar aquest Dia

El Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia cerca promoure la igualtat de drets i el respecte per totes les orientacions sexuals i identitats de gènere. Moviments com l’Orgull juguen un paper important en conscienciar el món sobre les lluites enfrontades per homosexuals, bisexuals i transsexuals.

La data, escollida en honor al dia en què l’ONU va deixar de considerar l’homosexualitat com una malaltia el 1990, recorda la necessitat contínua de lluitar per la igualtat i el respecte. Tot i que en alguns llocs s’han aconseguit avenços, la discriminació i la violència siguin una realitat per a moltes persones LGTBIQ+ a tot el món.

 

Compromís d’Europa a la Lluita contra la Discriminació

Tot i els avenços a Europa, on la majoria dels països permeten el matrimoni entre persones del mateix gènere, encara queda molt per fer. La Comissió Europea s’ha compromès a enfortir les polítiques d’igualtat i lluitar contra la discriminació a tots els nivells.

L’Estratègia per a la Igualtat de les Persones LGTBIQ 2020-2025 s’enfoca a garantir la seguretat i el benestar de les persones LGTBIQ+, lluitant contra la discriminació a l’educació, la salut, la cultura i l’esport. La comissaria europea d´Igualtat, Helena Dalli, ha reafirmat el compromís d´Europa de construir una societat més inclusiva i justa per a totes les persones, independentment de la seva orientació sexual o identitat de gènere.

En resum, el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia ens recorda la importància de continuar lluitant per la igualtat i el respecte per totes les persones, sense importar-ne l’orientació sexual o identitat de gènere. Tot i que s’han aconseguit avenços, queda molta feina per fer per crear un món on tothom pugui viure lliures de discriminació i violència.

 

17 maig dia contra la LGTBIQ+fòbia

Descobreix ara la pàgina web de Rainbow Telecom, el teu centre d’operacions per a telecomunicacions inclusives i compromeses amb el col·lectiu LGTBI+.