17 maig Dia Internacional LGTBIQfòbia

Sitges s’uneix contra la LGTBIQ+fòbia al Dia Internacional

Cada any, el 17 de maig marca un dia de commemoració i acció contra la LGTBIQ+fòbia a tot el món. A Sitges, aquest any no serà diferent. Després d’una agressió LGTBIQ+fòbica el 2023, la comunitat s’uneix una vegada més per alçar les veus i exigir un canvi.

Sota el lema “Sempre Junts: Unides a la Diversitat ia l’adversitat”, la ciutadania de Sitges està convocada a la Festa del Dia Internacional contra la LGTBIQ+fòbia el dimecres 17 de maig, a les 17:30h al Cap de la Vila. Des d’allà, s’iniciarà una marxa cap a l’escultura del Triangle Rosa al passeig Marítim, on es faran diverses activitats i es llegirà un manifest en contra de la discriminació.

La jornada inclourà oportunitats perquè totes les persones presents expressin els seus pensaments i sentiments sobre la LGTBIQ+fòbia. Des d’ofrenes florals fins a lectures d’escrits i performances, s’encoratjarà cada individu a “dir la seva” en un ambient de suport i solidaritat.

A més, s’establirà una urna davant del Triangle Rosa on es podran dipositar peticions per als polítics municipals, exigint mesures concretes per combatre la LGTBIQ+fòbia a Sitges. Aquesta acció busca involucrar les autoritats locals en la lluita contra la discriminació i garantir que es prenguin mesures efectives per protegir la comunitat LGTBIQ+.

L’esdeveniment serà transmès en directe a les xarxes socials i es recopilaran fotografies com a testimoni de la participació i el compromís de la comunitat. Representants del consistori seran rebuts per la presidenta de la comunitat per discutir accions concretes contra la LGTBIQ+fòbia.

La jornada conclourà amb un cafè literari a El Retiro, on es presentarà el llibre “EN ESTIU DUELE MÉS” de Manuel Gerardo Sánchez, seguit d’altres activitats per continuar la reflexió i l’acció en el marc del Dia Internacional contra la LGTBIQ+fòbia.

Si estàs interessat en participar a l’esdeveniment, comunica’t enviant un correu electrònic a 17m@colorssitgeslink.org amb detalls sobre la teva contribució. Uneix-te a la comunitat de Sitges i “digues la teva” contra la LGTBIQ+fòbia.

 

17 maig dia contra la LGTBIQ+fòbia

Descobreix ara la pàgina web de Rainbow Telecom, el teu centre d’operacions per a telecomunicacions inclusives i compromeses amb el col·lectiu LGTBI+.